Oeps

Je hebt het misschien al gezien op Facebook . Mijn tweede boek ‘Iedereen een ster’ komt uit. Vanaf a.s. vrijdag is het overal verkrijgbaar! JEAH!

Zoals je weet (en misschien ook niet) krijg je als auteur een paar exemplaren van de uitgever opgestuurd. Ik verwacht ze woensdag, morgen dus. Groot was dan ook mijn verbazing toen de postbode vanmiddag aanbelde. Niets besteld, dus waarom postbode?
Nog groter was mijn verbazing toen bleek dat hij me zelfs twee dozen van het CB (Centraal Boekhuis) overhandigde.
Als een blij lammetje hupste ik de woonkamer in met die twee dozen. Ik plantte ze op de keukentafel en zei tegen de kinderen: ‘Kom! Dit is even een dingetje, de super-aller-eerste keer dat ik mijn boek zie.’
Meteen stonden ze naast me. Om samen dit, voor mij, bijzondere moment te delen (Waarschijnlijk hoopten zij stiekem dat ik ze meteen zou nemen om ergens een taartje te eten om het te vieren).

Met kriebels in mijn buik sneed ik voorzichtig het plakband open, duwde de flappen opzij en herkende de cover (van Annet Schaap) niet.
Huh? Pas toen zag ik dat het niet mijn boek was, maar boeken van Arend van Dam.
Tja. Ook een A. van Dam. Inmiddels heb ik de boeken naar Arend opgestuurd en zijn ze onderweg naar hem.

Morgen krijg ik de mijne. Geen doos van CB, maar eentje van Uitgeverij Moon. En niet van het CB! En kan ik ‘Iedereen een ster’ vasthouden, aaien en ruiken. En er dan een dansje mee door de kamer maken. Vandaag was gewoon de generale repetitie denk ik dan maar zo ?