Joehoe, mag ik even?

Volgens de regels van een blog mag je geen excuses maken voor afwezigheid. Die lap ik aan mijn laars.
Dus: sorry!
Ik was druk met andere dingen. En ja, ik wachtte nog steeds op reacties van uitgeverijen. (Maar hoe leuk is dat voor jou om te lezen?)

Ik spoel even terug naar afgelopen juli. Nét voor de zomervakantie kreeg ik bericht van Uitgeverij Moon (je weet wel, die van Carry Slee) of ik langs wilde komen om het over ‘Joehoe’ te hebben. De zomervakantie sukkelde een beetje door en voor ik het wist was het dé dag!

Net iets voor de afgesproken tijd stapte ik bij de uitgever naar binnen. Een walhalla!
Een gigantische open ruimte met de grootste boekenkast die ik ooit heb gezien. Ik vroeg me direct af of die kast in mijn schrijfhok zou passen. Hoe te gek zou het zijn als mijn ‘Joehoe’ daar tussen zou mogen staan?
(Nu weet ik inmiddels dat mijn schrijfhok, qua oppervlakte, met gemak in die boekenkast past.)

Lichtelijk nerveus (geheel onterecht trouwens) liep ik mee met de uitgever en redacteur op zoek naar een plekje om te praten.
Wat een onwijs leuk gesprek!
Grappig, hoe ik me voorbereid had op een bak kritiek. (Het is een leuk verhaal, MAAR…)
Niets van dat alles!
Het was een gesprek waarin alle mooie/leuke/gekke dingen van ‘Joehoe’ voorbij kwamen. We dronken koffie en kletsten over koetjes en kalfjes (echt!).
Ik zweefde op een dikke roze wolk het pand uit. Ondanks de stortbui die ik over me heen kreeg. Je snapt vast dat ik dagenlang op die enorme rozer-dan-roze wolk heb gezeten en wel honderd keer gedacht heb: gebeurt dit echt?

Nou-en-of dat het echt is! MIJN KINDERBOEK KOMT UIT!!!!

In de weken na dat gesprek gleed ik langzaam van die roze wolk zó de wereld in die Kinderboeken heet. Hoorde ik dat Kees de Boer (hallo!! die van Kindertemmer en Agent en Boef) Joehoe! Ik wil een koe zou illustreren.
Mocht ik naar het Kinderboekenbal, waar veel bekende kinderboekenschrijvers losliepen. En waar dus ook mijn illustrator was. Nadat ik vijf keer langs Kees was gelopen, durfde ik hem pas aan te spreken.

In de kinderboekenweek, kreeg ik de kaft te zien. En wat voor één!
Kort daarna maakte Dennis (www.dennisvandenbroek.nl) foto’s voor de voorjaarsfolder 2016 van Overamstel Uitgevers.

En vorig weekend viel die folder op de mat. Het lezen van het voorwoord was een kippenvel moment. Ik vergeet vast de andere dertig kippenvel momenten te vertellen, maar dat komt wel weer goed.
Ik heb voorlopig genoeg om over te bloggen!

Vanaf 11 april 2016 ligt mijn ‘Joehoe, ik wil een koe’ in de winkel!
*knijp me effe*