Voorlezen

Toen ik afgelopen week het thuiswerk van mijn eigen achtstegroeper bekeek dacht ik meteen: O, lekker vijftien-twintig minuten lezen per dag. Het is best een dingetje om alle ballen in de lucht te houden tussen zelf werken (voor mij is dat: het schrijven van een nieuwe boek en mijn gewone werk bij de leukste autodealer van Apeldoorn) en ‘in de buurt zijn’ voor mijn achtstegroeper.

En eerlijk is eerlijk: na drie dagen thuisonderwijs was mijn achtstegroeper helemaal klaar met mij. Hij zegt van niet, maar ik zie het aan hem. En ik snap het. Alles is zo anders nu. Daarom dacht ik: Wat nou als ik mijn eigen boek pak en die ga voorlezen?  Op die manier kan ik alle ouders, meesters en juffen een handje helpen, En de kinderen natuurlijk ook. Want het lijkt mij best fijn om eens naar iemand anders te luisteren die voorleest. En volgens mij maakt het niets uit of je zelf leest of voorgelezen wordt. Dus ik zeg: laat mij het dan maar lekker doen 😉

Daarom lees ik elke dag vijftien minuten voor uit: ‘Joehoe, ik wil een koe!’ Enne, vergeet niet dat ik schrijver ben en absoluut géén vlogger. Ik zit gewoon in mijn schrijfkamer en lees voor. Dus ogen dicht en lekker luisteren. Heel veel plezier!

Lieve groetjes van Angelique

Je kunt me volgen op Instagram:@angeliquevandam